Try these keywords: happy, success, awesome
مقالات
دسته بندی

پرسش و پاسخ

q and a iconآزمایشگاه میلاد با بهره گیری از کادر تخصصی در زمینه های مختلف علوم آزمایشگاهی، آماده پاسخگویی به پرسش ها و مشکلات شما عزیزان می باشد

 

ورود به بخش پرسش و پاسخ

اختلالات اسیدهای آمینه و بیماری اوتیسم

(Analysis of amino Acid in autism spectrum disorder)

اوتیسم چسیت؟ نوعی اختلال رشدی که معمولاً در اوایل زندگی (سه سال اول زندگی) ظاهر می شود. این بیماری یک اختلال عصبی است که با اختلالاتی مانند ناهنجاری در رفتارهای اجتماعی، مشکلات گفتاری، مهارت های ارتباطی نامناسب و غیره همراه می باشد و به دلیل گستردگی علایم این بیماری آن را اختلال طیف اوتیسم (ASD) می نامند. علت واقعی این بیماری هنوز مشخص نیست ولی علت های زیادی مانند عامل ژنتیک، عوامل محیطی (عفونت های ویروسی در طول دوران بارداری یا آلاینده های هوایی) برای آن مطرح و تحقیقات زیادی بر روی آن صورت گرفته است.


اختلالات اسیدهای آمینه چیست؟ گروهی از بیماری ها هستند (بیش از 40 نوع اختلال) که به عنوان بیماری های مادرزادی یا ژنتیکی مطرح می باشند و در آن هر دو والد باید ناقل ژن مریوط به بیماری بوده تا به احتمال 25 درصد فرزندی مبتلا به آن به دنیا بیاید. این اختلالات تا حدود زیادی در ازدواج های فامیلی رخ می دهد و در صورت عدم شناسایی به موقع منجر به عقب ماندگی ذهنی و جسمی خواهد شد.


ارتباط اوتیسم و اختلالات اسیدهای آمینه چیست؟


امروزه پیشرفت روش های آزمایشگاهی نه تنها به شناسایی هر چه زودتر و بهتر بیماری ها کمک کرده است بلکه باعث کمک به شناسایی ارتباط برخی اختلالات با یکدیگر نیز شده است. از جمله این اختلالات می توان به ارتباط بین دو اختلال اوتیسم و اختلال اسیدهای آمینه اشاره کرد که در سال های اخیر موضوع تحقیقات بسیار زیادی بوده است. در تحقیقات صورت گرفته، ابتدا اندازه گیری سطح اسیدهای آمینه در نمونه خون انجام گردیده و سپس با استفاده از آنالیزهای آماری وجود این ارتباط بررسی شده است. بنابراین اختلاللات اسیدهای آمینه نیز می تواند به عنوان یکی از علل بیماری اوتیسم مطرح باشد که نیاز به پیگیری توسط پزشک دارد. به دلیل اینکه علایم اختلالات اسیدهای آمینه نیز در بسیاری موارد تا سن 3 الی 4 سالگی بروز نمی کند بنابراین ارتباط دو بیماری فوق نیز به عنوان یک چالش جدید و مهم در علم پزشکی مطرح شده است.


پیشرفت رنج وسیعی از روش های آنالیز و تشخیص آزمایشگاهی همانند روش های کروماتوگرافی HPLC)، Mass spectrometry) زمینه را برای شناسایی به موقع اسیدهای آمینه و احتمالاً به عنوان عاملی در ایجاد اوتیسم فراهم کرده است.

 

: Reference
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0165993615002083

درصورت داشتن سوال یا نظر می توانید از قسمت زیر استفاده کنید

0
  • لطفاَ نظر خود را در رابطه با مطلب فوق بیان کنید